FitLine tuotteet – Restorate illalla auttaa unen saannissa

restorate

Helteisiä terveisiä, lukijat!

Nyt kun on taas ennätyslämmintä, niin ihmisiä näkee paljon liikenteessä lenkkipoluilla, rannoilla ja pyöräteillä. Yhtä lailla aktiivinen olen yrittänyt olla mitä olen kiireiltäni ehtinyt. Paahtava keli kyllä uuvuttaa selvästi nopeammin ja tässä tulee tämä palautumisen merkitys mieleen. Edellisestä päivästä täytyy palautua, jos haluaa jaksaa taas seuraavana. Palautumisessa minun apuna on ollut FitLinen Restorate-juoma.

fitline restorate

FitLine Restorate on yksi optimaalisen tarjonnan FitLine-tuotteista. Optimaalisetti on siis tuotepaketti, jolla saa oleellisimmat ravintoaineet ravintolisämuodossa. Restorate on tarkoitettu auttamaan unen laadun parantamisessa ja elimistön rasituksesta palautumisen tehostamisessa. Sen vaikutus perustuu lähinnä kahdeksaan eri hiven- ja kivennäisaineeseen sekä D-vitamiiniin. Nimikin tosiaan tulee palauttavasta vaikutuksesta. Uni on elintärkeää kehollemme ja mitä paremmin nukumme, sitä paremmin vastustuskykymme, lihaksemme, aineenvaihduntamme ja hermostomme toimivat.

Restorate on ns. yömyssy, eli se kannattaa juoda illalla ennen nukkumaanmenoa. Se nopeuttaa uneen pääsyä ja syventää sitä. Kun sitten unesta on saatu kiinni, Reston sisältämät ainekset pääsevät vaikuttamaan paremmin, auttaen elimistön eri osasia toimimaan normaalisti. Tähän väliin voisinkin kertoa Restoraten vaikuttavista ravintoaineista.

Suomalaisille suositeltu D-vitamiini

Tarkkaan ottaen D-vitamiini on tietenkin kaikille ihmisille tärkeä, maantieteellisestä sijainnista huolimatta. D-vitamiinia syntyy iholla kuitenkin auringonvalon vaikutuksesta, mikä näin pohjoisessa asuvalle tuottaa hieman ongelmia. D-vitamiini onkin tietääkseni ainoa ravintoaine, jota meille suomalaisille suorastaan suositellaan hankkimaan ravintolisistä ainakin pimeinä vuodenaikoina.

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, eli se varastoituu elimistöön. Yliannostusriski on olemassa; taisi juuri vähän aikaan olla uutinenkin siitä, että pari lasta oli ottanut liikaa vitamiinitippoja, mikä johti sairaalareissuun. Tämän takia D-vitamiinilisiä ei saa mielivaltaisesti syödä, vaan aina vain annettujen ohjeiden mukaan.

No mitä D-vitamiini sitten tekee? Se vaikuttaa elimistöön kaikissa soluissa olevien tumareseptoreiden kautta. Perinteisesti se yhdistetään fosforin, kalsiumin ja luuston aineenvaihduntaan, mutta positiivisia yhteyksiä myös mm. sydämen ja aivojen toimintaan sekä syövän, diabeteksen ja reumojen ehkäisyyn on löydetty. D-vitamiinin puute luonnollisesti voi aiheuttaa luuston heikkenemistä ja mahdollisesti myös muita vaikutuksia.

Mineraalit moneen lähtöön

Restorate tosiaankin sisältää kahdeksaa mineraalia, joita elimistömme tarvitsee toimiakseen optimaalisesti: kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, kuparia, mangaania, kromia ja seleeniä. Nämä tunnetaan siis myös hiven- tai kivennäisaineina sen mukaan, paljon niitä tarvitsee. Ne ovat alkuaineita joita elimistö ei itse muodosta, vaan ne täytyy saada ruoasta.

Kalsium omaa monia vaikutuksia, joista merkittävin on kuitenkin sen merkitys luustolle. Luumme (siis myös hampaat) tarvitsevat kalsiumia pysyäkseen vahvoina. Magnesium edistää pääasiallisesti hermoston ja lihasten toimintaa, suorituksista niistä palautumiseen. Rauta on välttämätön hapen liikkumiselle elimistössä. Sinkki on DNA:n sekä useiden proteiinien ja entsyymien rakennusosa. Lisäksi sen uskotaan vaikuttavan positiivisesti aivojen normaaliin toimintaan.

Myös kuparia tarvitaan entsyymituotannossa ja mm. UV-säteilyltä suojaavan ihopigmentin muodostuksessa. Mangaani on tärkeä osa aineenvaihduntaa, B1-vitamiinin muodostusta ja aivojen, hermoston ja lihasten yhteistoimintaa. Kromia tarvitaan sokerin, hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaan; se mm. säätelee verensokeria. Sitä tarvitaan myös glukoosin hyödyntämiseen. Seleeni on vastustuskykyä vahvistava antioksidantti ja myös ehkäisee tulehduksia sekä edistää maksan toimintaa.

Restorate kokemuksia

Reston kokeilua aloittaessa oli vaikea odottaa mitään. Kuulemma tuote auttoi nukkumaan paremmin ja palautumaan nopeammin. Ei kuulosta kovin erikoiselta. Yllätyksekseni huomasin viikon jauhetta käytettyäni, että nukuin uskomattoman paljon paremmin kuin ennen. Sängyssä pyöriminen loppui käytännössä kokonaan, enkä heräillyt enää keskellä yötä. Ja aamulla oli todella virkistynyt olo, fyysisesti ja henkisesti.

Pitkällä aikavälillä sama on jatkunut ja parempi lepo näkyy tietenkin virkeytenä päivällä. Kyllähän sen unen merkityksen huomaa nopeasti. Itse yllätyin, kuinka paljon oma olo koheni. Uskon tämän liittyvä juuri unen laatuun, eikä niinkään pituuteen. Kyllä minä olen aina nukkunut sen 7 tuntia yössä, mutta jos uni ei ole syvää, ei se myöskään auta yhtä hyvin. Nykyään nukun kuin pikkuvauva.

Niin, Restoratea siis käytetään tosiaan iltaisin, koska idea on että elimistö palautuu päivän rasituksista yön aikana, jota tuote tukee. Olen kyllä kuullut, että jotkut juovat Restoa myös treenien jälkeen. Tämä liittynee siihen, että Restorate sisältää noita lihastoiminnalle merkityksellisiä hivenaineita. Lihakset eivät mene samalla tavalla lukkoon kolmeksi päiväksi, kun voi joskus helposti käydä kovan jumpan jälkeen. Resto ei kuitenkaan siis ole mikään ”palautusjuoma”, tai protskupirtelö. Lihaskasvua ei pelkästään sillä saavuteta.

Restorate sopii mielestäni mainiosti monipuolisen ruokavalion tueksi. Monien hivenaineiden ja D-vitamiinin puutteet ovat valitettavan yleisiä ja Resto voi auttaa paremman tason löytämisessä. Kun näitä aineita saa säännöllisesti, niin elimistömme toimii optimaalisesti ja näin selviää paremmin ympäristön ja tekemisen tuomista rasituksista.

Hyvää kesää!

–          Sanni

Vastaa