FitLine ravintolisät – Hyvinvointini salaisuus

fitline ravintolisät

Kerron tässä artikkelissa hieman kokemuksistani FitLine-tuotteista. Kyseessä on ravintolisätuoteperhe, jonka tarkoitus on täydentää ravintoaineellisesti puutteellista ruokavaliota ja tukea hyvinvointia.

Kun vuosia sitten aloitin elämänmuutokseni, oli työnsarkaa paljon. Työ ja perhe veivät niin paljon aikaa, että harrastuksille hädin tuskin jäi aikaa ollenkaan. Stressi painoi, uni oli usein katkonaista ja levotonta. Tämä näkyi ja tuntui fyysisenä ja henkisenä väsymyksenä. Tuntui siltä kuin olisi koko ajan säästöliekillä. Tämä vaikutti kuitenkin ihan luonnolliselta — ei kai sitä voi itseään tuntea kovin pirteäksi, kun on koko ajan niin paljon tehtävää ja huolehdittavaa! Yksi asia mitä en kuitenkaan silloin osannut yhdistää huonoon olooni, oli ravitsemus. Kyllä sitä tuli syötyä se kolme isompaa ateriaa päivässä plus omenat ja jugurtit välipalana, mutta jälkeenpäin katsottuna ruokavalioni oli aika yksipuolista. Ihmiskeho tarvitsee useita eri vitamiineja, rasva- ja aminohappoja ja mineraaleja toimiakseen kunnolla, ja jos näitä ei saa ravinnosta, niin se tulee näkymään yleisessä olotilassa.

Kaikkien oleellisten ravintoaineiden saanti vaatii kuitenkin monipuolista ruokavaliota. Tähän ei yksinkertaisesti kaikilla raha, aika tai tietämys riitä. Lisäksi useat elintarvikkeet ovat valitettavan teollisia, ravinneköyhiä tai niihin on lisätty kaikenlaista turhaa — valkoista sokeria, suolaa, säilöntäaineita ja ties mitä muuta.

FitLine huijaus?

Aloitellessani elämäntapamuutostani, kuulin jumppakaverini kautta FitLine-tuotteista, ns. fitskuista. Hän kertoi saaneensa niistä lisää energiaa, parempaa unta, nopeampaa palautumista, tasapainoisemman vatsan, paremman ihon ja hiukset… eli kaikkea mahdollista. Tämä kuulosti aika uskomattomalta. Kun luin netistä lisää aiheesta, löytyi aiheesta aika paljon keskustelua. FitLine on ravintolisäsarja, jota myy maailmanlaajuisesti verkostomarkkinointiyritys PM-International. Verkostomarkkinointihan on siis sitä, että henkilö ostaessaan tuotteita ryhtyy jälleenmyyjäksi ja voi alkaa värvätä verkostoon lisää ihmisiä. Sitten hän saa näiden ostaessa tuotteita provikat kaupoista.

Tämä herätti luonnollisesti epäilyksiä. Jumppakaverin ja netin keskustelijoiden kommentit olivat miltei liian ylistäviä. Eikö saman muka saisi aikaan multivitamiinitabuilla, mitä jo valmiiksi popsin? Mielenkiintoni oli kuitenkin herännyt. Kun tajusin, että kolmen kuukauden kokeilulla (suositeltu min. käyttöjakso perustuotteille) ei menetä mitään muuta kuin muutaman euron verran päivässä, päätin antaa hommalle mahdollisuuden.

Jälkikäteen pakko sanoa, että kyllä kannatti.

katso fitline ravintolisät

Optimaalinen tarjonta ravintoaineita

Lähdin kokeilemaan FitLinen Optimaalisettiä, eli perustarpeisiin tarkoitettua tuotepakettia. Tämä koostuu kolmesta tuotteesta: Basics, Activize ja Restorate. Kun näitä käyttää yhdessä terveellisen ruokavalion kanssa, elimistö saa kaikki tärkeät vitamiinit ja mineraalit toimiakseen kunnolla. Tämä näkyy sitten parempana fyysisenä vointina ja mielen pirteytenä ja kirkkautena. Optimaalisettiä käytetään päivittäin purkkien ohjeiden mukaisesti, mieluusti vähintään se kolme kuukautta. Tämä siitä syystä, että keholla kestää jonkin aikaa totutella ja reagoida näiden ravinteiden saantiin.

Basics

FitLine Basics sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja. Nämä ovat antioksidantteja, eli ne suojaavat elimistön soluja hapettumiselta, ns. vapailta radikaaleilta, eli kuona-aineilta. Lisäksi C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja edistää immuunijärjestelmän toimintaa. Samaa tekee seleeni, jota Basics myös sisältää. Lisäksi Basicsissa on runsaasti ruoansulatusentsyymejä, maitohappobakteereja ja kuituja.

Basics hoitaa ensisijaisesti suolistoa ja sen kautta koko elimistöä. Uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että suoliston hyvinvointi heijastuu usein muualle kehoon, eli tätä ei kannata jättää huomioimatta. Perus vatsa- ja perävaivojen lisäksi suoliston ongelmat voivat näkyä vastustuskyvyn heikkenemisenä, mielialavaihteluna, ihon oireluina ja hiiva- sekä virtsatien tulehduksina. Basics rakentaa suoliston bakteereita ja antaa niille antioksidanttipohjaisen suojan.

Activize

FitLine Activize Oxyplus on nimensä mukaisesti aktivoiva, siis energiaa tuova tuote. Se sisältää muun muassa kaikkia B-ryhmän vitamiineja, hieman C-vitamiinia, ruskoleväuutetta ja guarana-pohjaista kofeiinia. B-vitamiinit ovat elimistölle elintärkeitä ja ne ovat osana lukuisissa sen energiantuotantoprosesseissa. Ruskolevän sisältämä alginaatti luo suojan vatsan sisäpuolelle, mikä ehkäisee happamuutta, mahanpuruja ja vastaavia. Kofeiinin kaikki tuntevat, mutta tässä se on tosiaan eristetty guaranasta, ei kahvipavuista.

Activize auttaa kehoa tuottamaan energiaa ravinnosta tukemalla hiilihydraattien palamista. B-vitamiinit auttavat saavuttamaan korkeat suoristustasot ja keskittymään. B-vitamiinien puutteet näkyvät energisyyden puutteena, alakuloisuutena ja jopa muistiongelmina. Activize virkistää heti kun se on juotu; verenkierto tehostuu, mikä aiheuttaa punertavan hehkun kasvoilla ja muualla kropassa. Tavallaan se ajaa samaa asiaa kuin kahvi, mutta siinä missä kahvi on vain piriste, Actvize sisältää oikeasti terveydelle hyödyllisiä ainesosia.

Restorate

FitLine Restorate sisältää D-vitamiinia ja tärkeitä mineraaleja, eli kivennäis- ja hivenaineita. Nimensä mukaan tuote on palautumiseen tarkoitettu. Sitä tulee juoda aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa; unenlaatu paranee, keho saa ainesosia jolla korjata päivän aikana tulleita vaurioita ja näin palautua rasituksesta. D-vitamiiniahan suositellaan suomalaisille muutenkin lisänä vähintään talvisin auringonvalon puutteen vuoksi. Se tukee kalsiumin imeytymistä, eli luuston ja hampaiden hyvinvointia, mutta myös muiden kudosten terveyttä. Lisäksi sen on todettu ehkäisevän monia jopa hengenvaarallisia tauteja.

Kolmen kuukauden jälkeen…

Kokemani muutokset olivat merkittäviä. Suurin ero näkyi juuri yleisessä energisyydessä ja jaksamisessa. Aamulla heti herätessäni tunsin itseni levänneeksi ja pirteämmäksi. Tämä johtui siitä, unen saaminen helpottui ja se muuttui syvemmäksi. Aamukahvin tilalla Activize + Basics pistää päivän käyntiin aivan eri lailla kuin ennen. Tuntui vaan siltä, että vaikka mitä tielle tuli niin jaksoi porskuttaa eteenpäin. Työpäivät jaksoi vetää täysillä ja silti hoitaa kaiken tarvittavan kotona, kotitöistä kauppakäynteihin ja muuhun. Ei sitä aikaa tullut maagisesti enemmän, mutta jotenkin kiireisyys ei enää ahdistanut; se on vain elämää!

Koin myös muita muutoksia. Paino laski yrittämättä pari kiloa ja vatsavaivat katosi käytännössä kokonaan. Tummat silmänaluset vaaleni hieman ja muutenkin vain näytti peilissä terveemmältä. Kaiken kaikkiaan olin todella yllättynyt. Tulokset oli sen verran positiivisia, että olen kokeilun jälkeen jatkanut fitskujen käyttöä aktiivisesti tähän päivään saakka.

Kokeile itse – muista muu ravitsemus

FitLinea pitkään käyttäneenä ja paljon paremman olon saavuttaneena voin suositella tuotteita lämpimästi kenelle vain. Keskusteluissa usein valitetaan tuotteiden hinnasta. Todellisuudessa Optimaalisetin käyttö maksaa alle kolme euroa päivässä… saman verran kuin brändättyjen kahviloiden kahvikuppi. Eiköhän lähes jokainen meistä tuhlaa saman verran rahaa päivittäin johonkin mitä ei tarvitse; oli se sitten sokerinen herkku tai alkoholi, tupakka tai kahvi. Jos kolmella eurolla päivässä saa kaikin puolin paremman olo itselleen, niin onko se huono hinta? Totta kai saman saa periaatteessa aikaan hyvällä ruokavaliolla, mutta kuten alussa totesin, tämä vaatii vaivaa. FitLinella saa lähes kaikkia elintärkeitä ravintoaineita nopeasti valmistetuissa ja maukkaissa tehojuomissa.

Tärkeä huomio kuitenkin on, että mikään ravintolisätuote ei korvaa oikeaa ruokaa. FitLinen tarkoitus on toimia varsinaisen ruokavalio tukena, varmistamaan tärkeimpien ravintoaineiden saanti. Hiilihydraatteja ja proteiineja täytyy saada energian tuotantoon ja lihasten ylläpitoon, kuituja vatsan toimintaan ja niin edespäin. Lisäksi liikuntaa ei saa unohtaa, varsinkin jos tavoitteena on laihduttaminen.

En ole FitLine-jälleenmyyjä, eli en varsinaisesti kuulu heidän verkostoonsa. Ostan silti heidän tuotteitaan kavereiden kautta, koska ne ajavat asiansa. Ne ovat auttaneet minua paljon matkallani kohti parempaa hyvinvointia ja elämää. Niin ne voivat auttaa myös muita. Jos kiinnostuit aiheesta, niin tutustu tuotteisiin täällä.

–          Sanni

 

Vastaa