FitLine tuotteet – Activize aamun alkajaisiksi

activize aamujuoma

Hei lukijat, toivottavasti ette ole kaivanneet minua liiaksi. Olen viime kuukausina ollut sen verran kiireinen lasten ja alkaneen vuoden käänteiden kanssa, että en ole päässyt istumaan koneen ääreen tarpeeksi pitkään blogin kirjoittamiseksi. Nyt ollaan kyllä hyvillä fiiliksillä liikkeellä— varsinkin nyt lämpimien kelien vihdoin saavuttua! Aurinkoisen äitienpäivän ja muutenkin orastavan kevään innoittamana päätin nyt vihdoin pienen päivityksen tulla tänne tekemään. Koska kyselyitä on aiheesta tullut, ajattelin että voisin kertoa hieman tarkemmin FitLinen Activize-juomasta; FitLine tuotteet olenkin jo pintapuolisesti blogissani ehtinyt esitellä.

FitLine Activize Oxyplus on osa FitLine Optimaalisettiä eli tuoteperheen peruspakettia. Se on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön lisäenergian tuomiseksi ja B-vitamiinien tarpeen täyttämiseksi. Nimensä mukaan se ikään kuin aktivoi kehoa päivää varten, tai milloin juoman nyt sattuu nauttimaan. Yleensähän juon Activizen heti aamusta, mutta lisäpaukun voi ottaa tarpeen iskiessä myöhemminkin päivällä. Tämä juoma sisältää siis myös guaranasta uutettua kofeiinia vitamiinien lisäksi. Kofeiini antaa välitöntä piristystä kahvin tapaan ja B-vitamiinit tehostavat ns. energia-aineenvaihduntaa niin, että keho saa enemmän irti sen polttamista hiilareista. Tällä tapaa Activize auttaa sekä välittömän että jatkuvan energiatarpeen kanssa. Ennen kun kerron tarkemmin kokemuksia, niin käydään tuotteen sisällysluetteloa läpi.

 

B-vitamiinit; tärkeiden vitamiinien ryhmä

b vitamiinit

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja jotka ovat monella tapaa hyödyllisiä ja jopa välttämättömiä elimistön eri toiminnoille, liittyen esim. solutason asioihin ja energian tuotantoon. Esim. hermosto ja aivot tarvitsevat eri B-vitamiineja toimiakseen kunnolla. B-vitamiinien vesiliukoisuus tarkoittaa siis sitä, että niitä poistuu veden mukana elimistöstä ja niitä täytyykin siksi saada säännöllisesti ravinnosta, varsinkin jos juo paljon nesteitä. Jos syö monipuolisesti esim. maitotuotteita, lihaa ja täysviljaa, niin ruokavalio sisältänee tarpeeksi B-vitamiineja välittömiin tarpeisiin. Eläinkunnan tuotteita välttävät voivat kuitenkin kärsiä B-vitamiinien puutteesta ja jotkin sairaudet, varsinkin suolistosairaudet, voivat heikentää niiden imeytymistä. Myös joidenkin aineiden käyttö, kuten alkoholin säännöllinen nauttiminen, lisää eri B-ryhmän vitamiinien tarvetta.

B1-vitamiini eli tiamiini auttaa ravinnon muuntamisessa energiaksi ja vaikuttaa mm. ääreishermostossa. Se puute saa palorypälehappoa kasaantumaan kudoksiin, mikä voi aiheuttaa väsymystä, särkyjä ja ärtyneisyyttä.  B2-vitamiini, toiselta nimeltä riboflaviini, on merkityksellinen varisinkin ihon, hiusten ja kynsien terveydelle. Niasiini (B3) on välttämätön solujen ja hermoston toiminnalle. Puutostauti tunnetaan pellagra-nimellä.

Pantoteenihappo eli B5-vitamiini vaikuttaa mm. ihon terveyteen sekä steroidihormonien muodostukseen. B6-vitamiini eli pyridoksiini on osassa useissa elimistön kemiallisissa reaktioissa. Puutos aiheuttaa mm. väsymystä, pahoinvointia ja anemian oireita. Biotiini eli B7-vitamiini osallistuu esim. hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaan.

Foolihappo eli B9-vitamiini auttaa elimistö muodostamaan punasoluja ja vähentää raskausajan komplikaatioita. Lisäksi se toimii yhdessä B12-vitamiinin eli kobalamiinin kanssa uusiutuvien solujen muodostuksessa ja hermosolujen toiminnassa.  Näiden puute voi pitkään jatkuneena aiheuttaa erilaisia hermostollisia häiriöitä, kuten puutuneisuutta.

C-vitamiini auttaa jaksamaan ja ruskolevä rauhoittaa vatsaa

C-vitamiini on ihmiselle välttämätön vesiliukoinen vitamiini. Se tunnetaan myös askorbiinihappona. Se on antioksidantti, eli se ehkäisee muiden aineiden hapettumista. Lisäksi se auttaa mm. kalsiumia ja B-vitamiineja imeytymään elimistöön. C-vitamiinin heikko saanti näkyy yleensä yleisen heikkouden olotilana tai väsymyksenä. Vaikka puutoksen ehkäisevä minimitarve on hyvin pieni (10mg päivässä) niin suositukset saannille ovat lähempänä sataa sekä miehille että naisille.

Activizessa on myös ruskolevää. Ruskolevä sisältää algiinihappoa, joka muodostaa vatsalaukun pintaan vaahtoa joka estää happamuuden nousua kurkkuun. Tällä tavalla algiinihappo rauhoittaa hieman vatsaa ja vähentää närästyksen oireita.

Activize – ravintolisä jaksamista varten

drink fitline

Kun lukee noita aineiden kuvauksia, niin näkee mihin Activizen aktivoiva vaikutus perustuu. Guaranasta uutettu kofeiini tietenkin antaa piristyspiikin, mutta pitkän käytön hyödyt näkyvät vitamiinien imeytymisen muodossa. B-vitamiinit ja C-vitamiini ovat osassa todella monissa oleellisissa kehon reaktioissa, joista monet liittyyvät nimenomaan aineenvaihduntaan. Lisäksi ne auttavat suoraan ruoan polttamisessa energiaksi.

Jos ei ole kasvissyöjä, niin hyvin suunniteltu ruokavalio kattaa tietenkin suuren osan vitamiinien saannista. Kuten valitettavasti monet tiedämme, aina ei vain riitä intoa miettiä näitä asioita, vaikka tärkeitä ovatkin. Tähän jos yhdistää elimistöä kuormittavat asiat, kuten tupakan käytön, rasituksen ja alkoholin, niin ei yllättävää, että pieniä heikotuksen tuntoja voi iskeä. B-vitamiinien ja C-vitamiinin puutosoireista kuvaillaan aina heikkoutena, väsymyksenä tai anemiana; en olisi yllättynyt, jos moni näistä kärsivä elää pienessä vitamiinipuutteessa. Activizesta on hyötyä eniten juuri näille henkilöille

FitLine Activize kokemuksia

Kun aloitin Activizen käytön, niin mitään erityisiä odotuksia ei tuotteelle ollut. Eihän se mitään ihmeellistä sisällä, vitamiineja ja hieman kofeiinia! No, aika pian siitä tuli minulle osa jokapäiväistä rutiinia, ikään kuin kahvin korvike. Nykyään juon kahvia vain ja ainoastaan nautiskelumielessä, esim. latte jossain viihtyisässä kuppilassa. Pannukahvi ei enää oikein maistu, kun Activize ajaa saman asian ja tuo myös muuta mukanaan.

Päiväni lähtee siis käyntiin sillä, että sekoitan kaksi mitallista jauhetta veteen. Tästä saan tarvittavan vauhdin päivän kulkuun. Jos jossain vaiheessa alkaa hieman hidastumaan, niin sekoitan vielä yhden mitallisen lisää. Eli siis yhteensä n. kolme mitallista jauhetta päivässä. Tämä on purkinkin suositus, mutta olen muilta kuullut, että kannattaa seurata myös omia fiiliksiään. Jos pärjää kahdella tai yhdelläkin mitalla päivässä, niin se on ok. Kolmea mitallista enempää ei kuitenkaan tarvitse tai kannata ylittää.

fitline activize purkki

Kun siirryin kahvista Activizeen, niin aloin tuntea itseni pikkaisen energisemmäksi ihan päivätasolla, satunnaisten hetkien sijaan. Eli hetkellinen kahvin tuoma piristys muuttui päivän pituiseksi pirteydeksi. Oletan tämän johtuvan juuri Activizen sisältämien vitamiinien vaikutuksesta. Tietty kovin vaikutus tuntuu heti juoman jälkeen, kun vielä hieman tokkurassa alkaa lähteä liikkeelle, mutta tämäkin tasaantuu päivän mittaan eikä vain laske pois.

Ei Activize mikään ihmejuoma ole, eli jos ei syö tarpeeksi niin tuskin sitä jaksa mitään tehdä. Yhdistettynä hyvään ruokaan uskon kuitenkin, että sen sisältämät välttämättömät vitamiinit auttavat rakentamaan hyvän pohjan jaksamiselle pitkinäkin päivinä. Jokainen pienten lasten kanssa liikkuva tietää, kuinka arvokasta tämä on. Niin, ja kyllä juoma maistuu muuten hyvältäkin, saatavilla ainakin mustaherukan ja sitruunaruohon maut!

Jos tunnet olosi usein hieman väsähtäneeksi tai alakuloiseksi, vaikka unta tulee näennäisesti riittävästi, niin suosittelen muun muassa kokeilemaan Activizea. Ravinnon merkitys niin fyysiselle kuin henkiselle jaksamiselle on suuri, eikä kyse ole aina vain energian suorasta saannista (kalorit) vaan myös vitamiineista. Voi olla, että pieni vitamiinipaukku tulee tarpeeseen.

Toisaalta, jos haluat kokeilla kahvin tai teen sijaan jotain kolmatta vaihtoehtoa, niin tämä on minusta mainio sellainen.

Hyvää kevättä kaikille!

– Sanni

Vastaa